Skatteexperten

Fråga skattexperten

Sidan är fortfarande under utveckling och vår tjänst har ännu inte lanserats, men ställ din fråga i kommentarsfältet – är det en fråga som kan besvaras tämligen enkelt så kommer vi att besvara frågan tills dess att tjänsten lanserats.

Kom gärna med idéer och tala om för oss vad du skulle vad du skulle vilja få ut av tjänsten!

6 replies on “Skatteexperten”

JAg ska börja investera i Lån P2P. Jagundrar hur det praktiskt fungerar med vinst skatter. Jag undrar när ska man skatt är det när pengarna har kommit till mitt privata konto eller är det när visten har kommit in på depån?

Jag tänker att jag sålt ett lån och gjort en vinst på exempelvis 2000kr och planerar att investera dem igen direkt i ett annat lån dvs, (inte plocka ut dem). Ska jag skatta den vinsten som sitter på depån eller kan man vänta tills man tar ut den totala vinsten ” i fickan”? Går det att vänta eller inte? Om det går hur länge kan man “skjuta på skatten” då?

Hej,

Jag har fått restskatt vid försäljning av bostadsrätt då skattemyndigheten inte godkände avdrag för kapitaltillskott då detta genomfördes och skulle betalas i perioden mellan kontraktsskrivning och tillträde. Vad är det som gäller här egentligen? Vi har betalt då det är vi som är medlemmar i föreningen, men får inte göra skatteavdraget.

Tack för hjälpen.

Hälsningar
Andreas

hej jag har jobbat i skogen jag tog motorsågs körkort för 2 år sedan kan jag dra av kostnaden för motorsågskortet nu när det e första gången jag haft nytta av det vid tillfälligt arbete tidsbegränsat ?? mot inkomsten där

Hej!
Vi är två entrepenörer som är skrivna i Sverige men lever på Bali.
Nu undrar vi hur man skattar vad gäller dropshipping. Tanken är att vi ska via enskild firma i Sverige arbeta med en online butik och just dropshipping. Vi är även intresserade av plattformen ebay, tradera och blocket bland annat. I de två förstnämnda så handlar det om världen som marknad och Blocket mera lokalt i Sverige. Om det hjälper så kan jag berätta att de produkuter vi säljer kommer att shippas från Kina, Usa och Europa till våra kunder.
Då är det ju frågan med skatt då.
Hur skattar vi på inkomsten på bästa sätt och hur fungerar det?

Tack! 

Hej! Vill gärna testa den här sidan och ställer därför följande fråga: Min fru och jag har under många år byggt upp en provisionsbaserad verksamhet i samarbete med ett stort internationellt företag. Idag lever vi på de provisioner som betalas ut månatligen. Tekniskt sett är det jag via en enskild firma som tar upp intäkterna till deklaration. Men. Egentligen borde min fru, som officiellt idag har noll inkomst, redovisa hälften. Därmed borde den sammanlagda skatten kunna bli lägre för oss. Hur ser en expert på detta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.