Ställ en fråga direkt

Ställ en fråga direkt helt gratis!

OBS! Tänk på att er fråga blir publik och alla kommer att kunna se den. Därav är extra viktigt att ni inte anger information i frågan som ni inte vill att någon annan ska se.

22 replies on “Ställ en fråga direkt”

Hej! Min fråga lyder så här, Min svåger dog i April 2017 min syster dog före, hon hade inga barn , min svåger har 3 pojkar som fick ärva sin del. vi är 3 syskon som fick ärva vår systers del , Det va en av svågerns söner som skötte bouppteckningen och fördelningen av arvet, då räknades våra avlidna syskonbarn in, va det rätt fördelat? Att jag undrar är när min mans bror dog då gick det enligt arvslagen i led utan att syskonbarn i tredje led va inräknade. Var det rätt eller va sägs om det?

Hej!
Jag hamnade i kronofogden och min fru har intervju snart att komma till mig från Iran och bo tillsammans med mig i Sverige. Jag jobbade 7 år inom psykiatri vård och nu bli arbetslös. Men jag har lägenhet och få pengar från a-kassan tills jag hitta jobb. Min fråga är att är det möjligt min fru få avslag från Migrationsverket pga min skuld hos kronofogden?
Tack

Med fastslagen dom från Mark o Miljödomstolen i ett fastighetsärende där kommunen i fråga får tillsynsansvaret. om lite eller inget händer gällande vidtagna rättelseåtgärder. Finns här då någon bortre gräns för när verkställandet ska vara utfört.

Sven-Olov

Hej, vad jag förstår får man i grunden inte använda andras bilder.
Min fråga: Får jag använda “googlade” bilder i en e-learning som bara visas internt för mitt företages anställda?
Om inte, får jag länka till ex ett instagramkonto som jag skapat som publicerar andras bilder?
Mvh
Mattias

Hyresvärden sa att jag blivit vräkt koll hos KF så var inte fallet.

LSS kastade alla mina grejer även de personliga och frågan lyder;
Skall inte en person saker ställas i ett förråd ett tag?

Hej,

Jag har ett fast jobb där jag får mer lön än statlilga skattebrytpunkten.
Jag konsultar även privat och har startat firma där jag inte planerar ta ut någon lön.
Med de planerade 3:12-reglerna, hur stor utdelning kan jag göra, och hur blir beskattningen på detta?

Jag var nyligen på ett väldigt dyrt och fint hotell i Köpenhamn.Där jag föll och skadade min redan amputerade höger underben riktigt ordentligt så det blev att lämna hotellet i rullstol. Vad tror du mina chanser är att få dom att göra rätt för sig och betala. Duschen var inte handikappanpassad. Kan ju tillägas. Mvh för ditt ev svar
Michael

Hej
kan du häjlp att hitta lag kap om !!
((viktig inte blandar mellan läroplanen som det skola ansvar och barn private liv och behövs som det är under vårdnadshavare ansvar eller beviljas särskilt intim))
tack

Hejsan! Jag hyrde förra året en stuga av en privatperson. Vi skrev kontrakt på ett år till och med 31/1-17 betalning skedde i handen som hyresvärden ville ha det. Nu flyttade jag till en annan ort pga jobb och sade muntligt upp stugan till den 30/11-16. Det gick bra enligt hyresvärden som hade en ny hyresgäst på gång. fick i december sms från denne att jag var tvungen betala samtliga hyror som stod i kontraktet eftersom nu den andre personen backat ur. Nu hotar hyresvärden med kronofogden om jag inte betalar dessa hyror. Han han rätt att kräva det? Med vänlig hälsning Mona

Hej
Jag har fått P-bot på min bostadsrätts P- plats som jag hyr sedan 2006
Undrar om föreningen har rätt att anlita Carpark och att sätta böteslapp enbart för jag saknade märket att jag bor i föreningen. Är detta juridiskt rätt att man ska få böter fast man har betalat månadsavgift?

Hej

Jag undrar om en släkting lånar mig pengar och tar ett lån åt mig och hon /han står på lånet kan hon kräva mig på pengar?eftersom jag står inte på nåt avtal?
mvh
carolina

Hej Vad gäller i följande: Vi är tre bröder Vår far gick bort 2007 Vår mor gick bort april 2016. Vår mor sålde bostadsrätten 2015 som hon och far köpte 1994 När mor sålt bostadsrätten så skriver hon ett testamente hos Advokatföretaget Familjens Jurist där mor enligt sitt sista önskemål testamenterar bort halva delen till mig och min äldste bror och det är efter skatter och avgifter, mäklare med mera så min äldste bror och jag får vardera 83.250 kronor och således vår mellanbroder ingenting av den halvan 50%. Resterande 50% 166.500 kronor får jag och min äldste bror varsin tredjedel av i gåva av vår mor (inte testamente här) alltså 55.150 kronor = 110.300 kronor resterande 55.200 kronor ska vara kvar till vår mellanbroder enligt vår mors sista önskemål.
Efter bouppteckning och alla betalda räkningar finns det cirka 35.000 kronor kvar av de 55.200 kronor som vår äldste bror skulle ha. Min äldste brors och jag yngste brors fråga blir sålunda hur mycket ska våran mellanbroder enligt lag ha rätt till här?

Hej
Vad är företagets faktiska kostnad om de leasar en bil som de ska betala 6400kr/ månaden
Det är en supermiljöbil dvs förmånsvärdet är 2200 och jag ska då betala 1100kr/månaden.
Vad får de dra av på detta, hört något om halva momsen och någonting om 22% bolagsskatt och eventuellt 20% till för något ?
Skulle vilja veta deras faktiska kostnad och vad det skulle motsvara om jag krävde det i löneökning tex om deras kostnad med sociala avgifter skulle bli ca 5000kr för att leasa bilen, är det jämförbart med att jag skulle få 3600kr i löneökning + sociala avgifter = 5000kr det med ??

hejsan
får man betala akuta tandvårdsbesök med företagskortet ? eget företag ? gäller mig som har företaget, inte anställda eller något

Min son ska ansöka om skuldsanering. Han bor hos sin tjej men är inte skriven där. Min fråga: Kan han ha en c/o adress hos henne om de skriver ett hyresavtal så att kronofogden inte kan göra en utmätning på hennes och hennes barns saker eller är det bättre om han hyr en egen bostad?
Mvh Anette

Hej
Jag funderar eventuellt på att köpa en hälsokostbutik. Nu undrar jag hur mycket en butik måste ha i årlig omsättning för att den ska gå med vinst. Har hört att ca tre miljoner i års omsättning krävs för att en butik ska gå med vinst om man driver den själv med normala kostnader för inköp av varor, lokalhyra, el, reklam osv? Den jag ev tänkte köpa har en omsättning på ca 1,5 miljoner och jag misstänker att det är alldeles för lite för att det ska gå jämnt upp och för att kunna plocka ut en normal lön.

Hej!
Jag har pluggat på gymnasiet i Sundsvall i två år men pågrund av min sjukdom och följderna kunde jag inte slutföra mitt sista år. Jag ska därför nu fortsätta mitt sista år i Norrköping (flyttar alltså ifrån Härnösand där jag bott hela mitt liv hos min mamma)
Och kommer nu jag lägenhet med min pojkvän i Åby utanför Norrköping.
Min fråga är nu: Studiestödet kommer jag som vanligt få för att jag går i skola, eller hur? Sen underhållsbidrag? hur blir det med de? Och inackorderingsbidrag? Är det något jag kommer att få eftersom jag studerar och flyttar långt hemifrån?
Det är ungefär 60 mil från Norrköping till Härnösand. Får man pengar beroende på avståndet?
Vad är smartast, att skriva över sin adress på lägenheten min pojkvän står på i Åby, eller stå kvar hemma hos min mamma? (min mamma och pappa har varit separerade sen jag var tre så underhållsbidrag har jag alltid fått ifrån pappa.) Men nu när jag ej bor hos nån av dem, får jag då underhållsbidrag av båda(tills jag går ut skolan), inackorderingsbidrag och studiestöd?

Jag är helt lost i detta och behöver hjälp gällande vad som är smartast och hur allt fungerar som. Vilka bidrag har man egentligen rätt till att få? tacksam för hjälp. Mvh

Jag köpte en lägenhet förra året och har bott tillsammans med min fru i.
Vi har en kompis som var arbetslös och därfor vi accepterade att vår kompis och hans flickvän bor hos oss. Vi gjorde inte någon skriftlig avtal. Båda har adress hos min adress (C/O ). De var viliga att betala hälften av hyran och el.
Eftersom vi inte förstår med varandra, vi bråkade tre gånger, kan vi inte bo tillsammans. I februari sa jag till dem att hitta hyran i annan lägenhet. Men de vill inte lämna lägenheten.

Vad kan jag göra, laglig, för att de inte bor hos mig?

Jag köpte en lägenhet förra året och har bott tillsammans med min fru i.
Vi har en kompis som var arbetslös och därfor vi accepterade att vår kompis och hans flickvän bor hos oss. Vi gjorde inte någon skriftlig avtal. Båda har adress hos min adress (C/O ). De var viliga att betala hälften av hyran och el.
Eftersom vi inte förstår med varandra, vi bråkade tre gånger, kan vi inte bo tillsammans. I februari sa jag till dem att hitta hyran i annan lägenhet. Men de vill inte lämna från min lägenhet.

Vad kan jag göra, laglig, för att de inte bor hos mig?

Hej!

jag vet inte om du vet nåt. om detta. blå kulla vart kommer det ifrån?
skulle behöva ett snabbt svar.

Hej!
Jag jobbar som Personlig tränare på ett gym. Jag har en hyra som avser 20% per klient, 525:- (inkl.moms) som är min summa. De vill nu lägga på momsen på detta som för mig blir en alldeles för hög summa. Sen vill de dessutom skriva träning på vår faktura som avser 6% men då blir ju detta inte avdragsgillt? Eller hur funkar det?
Om mina klienter betalar 525:- och jag 20% på detta samtidigt som de lägger på moms. Är det inte bara för dem att redovisa 105:- inkl moms?
MVH Lina Rosell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.